OSS

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CARVARO

WELSH CORGI CARDIGAN

Om oss

 

Vi er en familie som bor landelig til vest ved havet utenfor Bergen. Hvem er så vi?

Jeg Tone, mor til 5, bestemor til 4, utdannet førskolelærer og jobber som pedagogisk leder i en barnehage. Roald, far og bestefar til samme gjengen, er anleggsleder for en bedrift i Bergen.

 

Hjemme hos oss bor 2 av våre 5 barn. 5 hunder og to katter. Hjemme, som er på landet, enebolig med stor hage som hundene går løs i, og går vi ut en port i hagen, finner vi uendelig med utemark som vi koser oss i.

 

Interessen for hund har jeg alltid hatt. Utstillingsinteressen fikk jeg av min tante som reiste rundt land og strand på utstillinger, og innimellom fikk jeg være med.

 

Jeg vokste opp med hund og da vi fikk barn, var det naturlig å få hund også. Så sommeren 1990 kom Waterloo`s Michaelang, kalt Rico, en nydelig golden retriver til oss.

 

Rico var på ingen måte en utstillingshund. Når han var i ringen, ville han heller ha kos fra dommeren enn å bli sett på. Så det ble en kort utstillingskarriere på han. Derimot var han en fantastisk flott familehund og det var stor sorg i da han gikk bort høsten 98.

 

 

Ny hund måtte vi ha, og siden jeg alltid hadde vært fasinert av retriverrasen, ble det nok en retriver, men labrador denne gang. I nov 98 kom Klungerhaugen`s Mac Cloud, lød navnet Mac, til oss. Og høsten 99 ble familien utvidet da Cha`s Keiko Karisma flyttet inn.

Det ble en del utstillinger med blandede resultater. Ulike kurs ble gått og interessen for agillity ble vekket.

 

Tidlig vinter 2008 mister vi Mac,og Keiko i våren 2010.Etter at vi mistet Mac ville vi nå ha en mindre rase. Valget faller på Welsh Corgi Cardigan. Vi kommer i kontakt med Ingid Prytz Ohm og vi er å heldig å få kjøpe All Trade Rollercoaster, Rulle.En stor hund i liten kropp. for en personlighet! Hele familien ble og er forsatt corgifrelst! Vi fant fort ut corgier fomerer seg raskt. Høsten 2008 flyttet like godt All Trade Vamp inn. Og etter som årene har gått, har flere hunder kommet til. En finsk importert tispe, Ulla, og to Cardigarden jenter fra Fyresdal, Eira og Dana. Hele familien har blitt dradd med på utstillinger og vi har fått gode resultater.

 

Vi har alltid sett på hundene som en del av familien. De er sammen med oss på det meste, som ski, skøyter, bading, ferier, fritdsparker og ikke minst turer i skog og mark. De er stort sett alltid der vi er og sånn vil vi at det skal være.

 

Vi fikk etter hvert ett ønske om å starte eget oppdrett. Selv om vi ikke har vært så aktive på utstillinger i to-tre års tid, har vi forberedt oss godt på rollen som oppdrettere. NKK sin oppdretter skole del 1 og 2 er gjennomført. Deretter kynologi kurs. Søknad om oppdretternavn ble sendt inn og Kennel Carvaro ble godkjent vinteren 2012. Vi ønsker å være med på å opretteholde den gode standeren Welch Corgi Cardigan har i Norge ved å oppdrette friske, rasetypiske, funksjonelle hunder.

 

Selv om vi har vært litt fraværende på utstillingsfronten to-tre år,har vi fulgt med og er nå klar for å komme på banen igjen.

 

 

 

Adresse:

Kallestadvikvegen 70

 

5382 Skogsvåg

Telefon:

+47 56336050

 

mobil: +47 41669126

 

Copiright:

Kennel Carvaro